Tips voor een duurzamer leven

Elke dag probeer ik weer een stapje verder te komen in mijn duurzame levensstijl. Hiervoor heb ik al vele goede wissels gemaakt. In deze blog vertel ik je er meer over. 

  1. Soapbars

Eén van mijn doelen is om minder plastic te gebruiken. Als ik zie hoeveel plastic ik per week verbruik, weet ik zeker dat hier winst te behalen valt. Zo ben ik gaan zoeken naar een alternatief voor shampoo flessen. Ik vond de shampoo bars. Ik maak nu geen gebruik meer van plastic shampoo flessen, maar heb weer de ouderwetse zeepblokken in huis. En als je denkt dat hier geen sop vanaf komt, heb je het dus goed mis. Ook deze bars zorgen voor een schuimend effect. Net zo fijn als gewone shampoo maar zeker een stuk duurzamer. 

  1. Duurzame wijn

Ik drink graag een glas wijn en koop deze ook het liefste bij kleine, kneuterige winkeltjes. Het verhaal achter de wijn spreekt mij ook altijd enorm aan. Ik was dan ook verbaasd over mezelf dat ik er nog niet bij stil gestaan had om duurzame wijn te kopen. Ik vond een webshop voor duurzame wijn. Hier vond ik dus ook mijn favoriete rode wijn uit Italië. De wijnen worden niet per schip verscheept en komt alleen uit Europa. Daarnaast is de wijn op een duurzame wijze verbouwd. Er komen geen pesticiden aan te pas. En dat proef je! Het een eerlijke wijn. Het gave is dat ze ook vegan wijn hebben. Vooraf stond ik er niet eens bij stil dat wijn niet altijd vegan is. Er worden namelijk eiwitdeeltjes gebruikt om de wijn te fermenteren, onnodig! Dit kan namelijk ook met een natuurlijk product. En om nog een stapje verder te gaan hebben ze hier ook natuurwijn. Aan deze wijn wordt helemaal niks toegevoegd. Ik moet zeggen dat ik dat zelf nog wel spannend vind, de wijn smaakt namelijk altijd anders. 

  1. Kleding ruilen

Ik probeer zo weinig mogelijk nieuw te kopen. Er zijn namelijk al zoveel spullen op de wereld, waarom daar nog iets nieuws bij kopen. Ik heb nu de kledingketting ontdekt. Elke maand ontvang ik een tas met kleren. Als er iets leuks tussen zit haal je dat eruit. Je stopt er dan weer iets anders voor terug. Elke maand dus weer een verassing wat je ervoor terug krijgt. En je hebt nog leuke gesprekken ook bij het wegbrengen van de tas. Kortom, een win-win situatie! 

Hopelijk heb ik je weer aan het denken gezet met deze tips. Binnenkort volgen er nog meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *