Bakplaat recept van zoete aardappel, kikkererwten en knapperige halloumi
- 2 potten Kikkererwten (A 350 gram)
- 600 gram Zoete aardappel
- 1 Aubergine
- 1 theelepel Gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels Komijnzaad
- 4 eetlepels Arachideolie
- 3 tenen Knoflook
- 450 gram Halloumi
- 1 pot Groene olijven (240 gram)
- 150 gram Yoghurt Griekse stijl
- Bakpapier
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Boen de zoete aardappel schoon en snij in stukken van 2 cm. Snij ook de aubergine in stukken van 2 cm.
Meng de paprikapoeder, oregano, het komijnzaad, de olie en zout naar smaak. Meng de kruidenolie met kikkererwten, zoete aardappel, ongepelde tenen knoflook, aubergine en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 minuten in het midden van de oven.
Snij ondertussen de halloumi in de breedte in plakjes van 1/2 cm. Laat de olijven uitlekken.
Neem na 15 minuten de bakplaat uit de oven en schep de bakplaat om met de olijven. Verdeel de halloumi erover en rooster nog 15 minuten. Neem de tenen knoflook van de bakplaat. Verwijder de velletjes, prak fijn en meng door de yoghurt. Serveer bij de bakplaat. Lekker met platte peterselie.
Dit recept staat in de Allerhande van 30 augustus – 3 oktober 2021